Lån med MitID er det nye NemID

Lån med MitID bliver det nye lån med NemID. Det forholder sig sådan at NemID lige nu er i udbud for en afløser. NemID tilLån med MitID privatbrugere bliver højst sandsynligt afløst af MitID. Det er udviklet i samarbejde med pengeinstitutterne. NemID til erhvervsdrivende bliver udbudt af NemLog-in.

Lån med MitID er ikke en realitet endnu, men bliver det højst sandsynligt i løbet af 2020. Der er en masse ting der skal falde på plads når man skal ændre et system der er så vidt omspændende, så det er ikke lige noget der bliver gjort på én dag.

Læs mere om udbuddet af MitID her.

NemID bliver til MitIDNemID bliver til MitID

NemID bliver til MitID, men hvorfor gør det det? Det gør det fordi kontrakten for NemID udløber, og der derfor skal findes en afløser. Det er lige nu sådan at udbuddet er i tilbudsfasen. Det betyder at lige nu kæmper de kvalificerede leverandører, for at det er ders tilbud der vinder løbet og får lov at udbyde MitID.

Der bliver valgt ud fra flere kriterier, men vigtigst af alt ud fra hvem der leverer det tilbud, der bedst harmonerer med pris og kvalitet. Det er ikke noget vi som låntagere eller låneudbydere har nogen indflydelse på. Der il heller ikke for os kunne mærkes en stor forskel når NemID bliver til MitID.

Du kan læse mere om det hele her 

Lån med NemIDLån med NemID

Lån med NemID, hvad betyder det så? Du kan lige nu optage forbrugslån online, vha. NemID. Det fungerer på den måde at du underskriver din låneansøgning med NemID, og indsender. Derefter, når du er blevet godkendt til lånet, underskriver du også lånekontrakten med NemID.

Man kan tage mange forskellige slags lån med NemID. Feks. kan du tage quicklån, sms lån, hurtig lån, mikrolån og minilån. Disse lån adskilles af lånebeløbene, og andre vilkår. Du kan med de små lån få lån 500 kr og op til lån 15000 kr. De større lån kan være lån 20000 og op til lån 400000 kr. Du kan lån penge uden krav, og få lån med hurtig udbetaling.

Selvom det hos de fleste er sådan at man kun kan få lån med NemID nu til dags, så er der alligevel et par stykker der tilbyder lån uden NemID.  Det kan du feks. få hos Bank Norwegian og Sparxpress. Der vil du skulle indsende billedlegitimation for at kunne lånre. Du skal også underskrive kontrakten manuelt og indsende med posten, så det er en længerer proces, der kræver lidt mere tålmodighed end lån med NemID.

Lån nu med MitIDLån nu med MitID

Lån nu med MitID? Som sagt et MitID ikke en realitet endnu og du vil derfor stadig kun finde lån med NemID. Det forventes at kontrakten med den vindende leverandør underskrives i starten af 2019, og så skal MitID kreeres.

Det vil derfor nok først være i midten af 2020 at vi begynder at se til MitID, men NemID fortsætter indtil MitID er fuldstændig integreret. Indtil da vil både NemID og MitID følges ad. Lån nu med MitID bliver altså først muligt i 2020.

Læs mere om MitID her.

Lån uden MitID eller lån med MitID?Lån uden MitID?

Lån uden MitID, bliver det så muligt? Det er ikke til at vide med sikkerhed hvordan det kommer til at foregå. Hvis jeg skulle give et bud, så tænker jeg at du vil kunne blive ved med at tage lån med NemID helt indtil NemID ikke eksisterer længere. Ligesom nu vil det dog nok være begrænset hvor mange låneudbydere der vil tilbyde lån uden MitID.

Ligesom nu, vil det nok være en del mere besværligt at tage lån uden MitID end det bliver med MitID. Det er en digital løsning der sikrer dig en hurtig proces. Du har også med lån med NemID mulighed for at få lån uden dokumentation og lån uden sikkerhed.

 

 

 

 

 

By | 2018-05-01T10:22:07+00:00 april 23rd, 2018|Låne penge|

About the Author: