Banklån eller forbrugslån online?

Læs mere om dine valgmuligheder nedenfor

Please configure your Seofy Feed Generator.

Banklån

Leder du efter et huslån, billån eller måske et banklån? I langt de fleste tilfælde vil et banklån være det bedste lån for dig, uanset hvad lånet skal bruges til hvis det er på større beløb. Du har mange lånemuligheder når du gerne vil låne penge. Du har blandt andet forbrugslån hos de online lånudbydere, men de har ofte en langt højere rente end du kan opnå ved at lave et banklån. Du kanmed fordel spørge din bank som det første når du har brug for et nyt lån, og samtidig undersøge muligheden for quicklån og  billige forbrugslån online. Et godt alternativ til banklån kunne være Bank Norwegian eller Lendme hvor du faktisk låner hos en bank, men Lendme finder tilbuddene for dig.

Banklån er blevet lidt sværere at få godkendt efter finanskrisen, men hvis din økonomi er i orden, du har en fast indtægt og eller en god historik i din bank, så er det langt fra umuligt at få bevilget et lån. Hvor svært det er kommer også and på hvor meget du gerne vil låne. Vi anbefaler at du ansøger i banken og sammenligner med de vilkår og låntilbud du får online.

Banklån beregnerBanklån beregner

Hvad bruger man en banklån beregner til? Den bruger du til at få et estimat på hvad du kommer til at betale for et lån pr måned. Du indsætter dit lånebeløb, løbetid, oprettelsesgebyr hvis det forekommer, månedlige gebyrer (i form af feks. månedligt administrationsgebyr) og din årlige rente i procent. Så vil din banklån beregner fortælle dig hvad dit månedlige afdrag vil ligge på. Du kan også bruge banklån beregneren til andre typer lån.

Der er mange steder på nettet hvor man kan finde en banklån beregner, så det er nemt at finde. Det kræver dog at du kender din årlige rente i procent.

Bank lånBank lån

Du vil uden tvivl finde en bedre rentesats på lånene i banken fremfor de online lån. Grunden til der er så stor forskel på et bank lån og de online lån er at du i banken laver lån med sikkerhed. Når du låner online laver du lån uden sikkerhed, hvilket giver en større usikkerhed for lånudgiverne. Det siger sig selv at banken har bedre chance for at få alle deres penge tilbage hvis du skal stille bil, hus eller lejlighed som sikkerhed for dit lån.

Online lån fremfor bank lån

Der er dog mange danskere der ikke har mulighed for at stille sikkerhed for deres bank lån. Derfor henvender de sig til de online lån uden sikkerhed. Det er en god mulighed for dem der ikke kan få bevilget et bank lån.

Online kan du låne mellem 100 kr og op til 400.000 kr, så du kan finde små lån og store lån. De forskellige låntyper giver forskellige lånebeløb. Der er små lån som minilån, mikrolån og sms lån. Og så er der de større hurtig lån, kviklån og forbrugslån.

Så hvis du ikke kan få et bank lån kan du altid søge et lån online.

Lån penge med budget

Hvis du overvejer et nyt lån, så kan du gøre dig selv den store tjeneste, at starte med at lave et budget. Med dette budget kan du vise banken at du har overvejet situationen, at du har overblik, og banken kan nemmere vurdere din økonomi.

Når du skal tale med banken om et nyt lån, så brug dette budget som dit salgsmateriale, hav al den dokumentation med til mødet som du kan skaffe. Årsopgørelser, lønsedler og så videre. Jo mere forberedt du møder op i banken, jo større chance er der for at bankrådgiveren godkender et nyt banklån, og det er immervæk det der er formålet. Du kan læse mere her om budgetlægning.

Sammenlign banklån med ÅOP

Hvis du vil sammenligne dine muligheder, så læs med om hvordan du finder det billigste lån her. ÅOP er vigtigt når du vil sammenligne lån. Det er faktisk det eneste tal du reelt kan bruge som sammenligningsgrundlag. ÅOP står for lånets årlige omkostninger i procent, og er derfor tal på lånets samlede omkostninger. Inkluderet diverse gebyrer og omkostninger udover renten. Når du feks. går efter et gratis lån skal lånets ÅOP derfor være på 0% for at lånet er gratis. Du kan læse mere her om ÅOP.

Når man vil brug ÅOP til at sammenligne lån, så er det vigtigt at lånene er ens. For at de er sammenlignelige skal de være på samme lånebeløb og samme løbetid. På denne måde finder du også det billigste lån. Jo lavere ÅOP er, jo billigere er lånet. ÅOP beskrevet nærmere her.