Lån trods RKI er ikke nogen god idé.

Det er heller ikke muligt, læs mere herunder.

Lån trods RKI er nogle menneskers sidste forsøg og fortvivlede handling på at redde deres økonomi. Lån trods RKILån trods RKI er dog sjældent en mulighed. Og det er nok også meget godt Sådan en søgning er et af tegnene på, at privatøkonomien er i krise.

Der er ingen tvivl om at uåbnede rudekuverter, der hober sig op, ofte er tegn på at økonomien skranter. Der kan være mange årsager til at man ender i den situation, og hvordan man håndterer det er forskelligt. Nogle vælger at tage forbrugslån eller quicklån for at prøve at redde økonomien.

Mange mennesker, der er endt i problemer med at betale deres regninger, reagerer ofte med passivitet. Det kan man sige er lig med at man ingen handling foretager sig. Økonomien får lov til at sejle, og en dag går det galt. Kreditorerne siger stop. Pengekassen bliver lukket og etiketten “dårlig betaler” bliver klistret på.

I Danmark er der to registre over dårlige betalere. Der er RKI registret (Experian) og Debitor Registret.

Lån penge trods RKI?Lån penge trods RKI?

Lån trods RKI er det så muligt? Svaret er ikke entydigt da RKI har 2 registre. Et åbent register og et lukket register. I det lukkede register ender man, hvis man skylder mellem 200 kroner og 1000 kroner.

Kreditor skal kunne dokumentere, at der er afsendt 3 rykkere. Så selv om det er meget små beløb, kan man ikke bare påstå, at det er glemsomhed, der gør, at man havner i det lukkede register.

Læs i næste afsnit om det åbne og det lukkede register.

RKI lånRKI lån

RKI lån? Er du registreret i det lukkede register, er lån trods RKI altså muligt. Du kan stadigvæk godt låne penge, selv om du er blevet RKI registreret, da det lukkede register, som navnet antyder, ikke er offentligt tilgængeligt. Man er registreret to år i det lukkede register. For de fleste vil det også være muligt at tilbagebetale denne gæld indenfor en overskuelig fremtid.

Er du derimod blevet registreret i det åbne RKI register er det så godt som umuligt at stift ny gæld. Altså ingen lån trods RKI. Man bliver placeret i det åbne RKI register ved gæld over 1000 kroner. Her skal der ud over de obligatoriske rykkere også indgås forlig eller en eller anden form for retslig afgørelse, for at man kan blive registreret. Systemet er ikke altid særlig fleksibelt og mange oplever, at de hænger på en gæld som de i teorien godt kunne tilbagebetale, hvis de fik samlet alle deres gældsposter i et samlelån. Et samlelån vil ofte være et forbrugslån.

 Man er registreret i fem år i det åbne register, som altså er offentlig tilgængeligt for de firmaer, der køber sig adgang til databaserne. Det er altså ikke alle og enhver, der har adgang til registrene. Men du kan være sikker på at låneudbyderne har adgang.

Lån med RKILån med RKI

Hvad sker der, når jeg er blevet registreret?

Experian, som ejer RKI, modtager besked fra dine kreditorer om, at de ønsker, at du skal registreres som dårlig betaler i databaserne. Du modtager besked fra Experian om din registrering. Hvem der har anmodet, og hvor meget du skylder vedkommende. Du bliver informeret om dine rettigheder og muligheder for at stoppe eller slette registreringen.

Mange personer bliver registreret, fordi økonomien strammer, og fordi man får ikke afdraget de forskellige sms lån eller kviklån. I perioder har man måske lånt mere end det var fornuftigt. Der er ingen tvivl om, at mange ender I RKI på grund af uventede hændelser. Det kan være arbejdsløshed, sygdom, skilsmisse eller lignende, der slår bunden ud af økonomien. Men der er også folk, der ender i RKI, fordi de har levet over evne. Brugt flere penge, end der var.

Konsekvenserne ved en registrering er, at du kan få store problemer med at låne penge. Lån trods RKI er der i realiteten ingen mulighed for. Dine kreditkort bliver måske inddraget. Du skal måske til at betale kontant i stedet for.

Lån penge RKI ingen  hindring?Lån penge RKI ingen hindring

Mange søger på nettet på lån penge RKI ingen hindring? Det viser os at der er en generel forespørgsel på om det kan lade sig gøre. Vi oplever dog også ofte, at folk tror, at de er registreret, uden at de egentligt er det. De er måske blevet truet med det, og det er så bare ikke sket af en eller anden grund. Det kan være firmaet ikke gad besværet med at få dig registreret eller bare er kommet fra det.

Hvis du ønsker at se om du er registreret i RKI, kan du med NemID klike dig ind her og tjekke. Du burde dog vide det, da du skal modtage besked om en eventuel registrering. For at kontakte Debitor Registret kan du trykke her.

Kviklån trods RKIKviklån trods RKI

Kviklån er en form for hurtig lån som man kan få på nettet. Det er derfor heller ikke muligt at få kviklån når du er i RKI.

Der er ingen af låntyperne online der tillades til dårlige betalere. Der er ingen vej udenom at man er nødt til at komme ud af registrene og få syr på sin økonomi.

Lån penge RKILån penge RKI

Vi har konstateret at lån penge RKI ikke er muligt, men hvad kan man gøre for at komme ud af registret igen?

Det havde naturligvis været bedst for dig, hvis du havde reageret, inden du blev registreret i RKI, fordi det bliver kun vanskeligere, når du er blevet registreret. Der er ikke aktuelt, nu hvor du er registreret i RKI. Du har nu følgende muligheder:

Betal din gæld: Hvis du betaler din gæld, vil din registrering skulle slettes. Det er selvfølgeligt den bedste løsning, hvis du har den mulighed, men for de fleste er det ikke vejen ud af RKI.

Lav aftaler med dine kreditorer: Hvis det er muligt at få en forhandling med kreditorerne om realistiske aftaler og fornuftige afdragsordninger, er det naturligvis den bedste løsning for de fleste. Du skal huske at lave aftale med alle dine kreditorer, hvis der er mere end én.

Automatisk sletning efter fem år: Hvis du ikke har mulighed for at betale dig ud af RKI, kan du blive nødt til at vente, indtil du automatisk bliver slettet efter fem år. Du står så ikke længere registreret, men kreditor har stadigvæk krav på pengene. Så du er ikke gældfri, fordi du ikke er registreret. Men så har du igen mulighed ofor at låne penge til at afbetale. men gør det fornuftigt, så du ikke havner i samme situation igen.

Lån trods DebitorregisteretLån trods Debitor registeret

Lån trods Debitorregisteret? Er det så muligt at låne penge hvis man er registreret i Debitorregisteret? Nej det er det heller ikke. Der gælder samme regler som der gør for RKI.

Er du registreret som dårlig betaler i bare en af disse registre er det stadig umuligt for dig at låne penge.

Lån trods gæld?Lån trods gæld?

Lån trods gæld? Man kan næsten høre på ordene at det er en dårlig ide at forsøge at låne når man har gæld. Det kan kun ende galt. Derfor bør man kæmpe for at komme ud af registret igen. Læs mere herunder om hvordan du kommer ud af RKI og Debitorregisteret, og slipper for at være registeret som dårlig betaler.